Verktyg/tjänster jag använder mig av dagligen

Som dom flesta känner till så finns det en hel del verktyg att använda sig av. Och olika tjänster, jag tänkte namedroppa lite enkelt med de olika system och verktyg jag använder mig av dagligen! Jag bortser från mainstream tjänster såsom Tweetdeck och Skype. Här försöker jag fokusera mer på tjänster och verktyg som alla inte känner till.

Tjänster jag använder mig av

Med tjänster så syftar jag på webbtjänster som underlättar eller automatiserar saker åt mig.

ManageWP.com

Här hanterar jag i stort sett alla mina sajter, då alla är WP. Smidigt system för att uppdatera, kolla analytics, ta backuper m.m. Rekommenderar detta varmt om du kör WP!

Glesys.com

På Glesys.com har jag två VPS:er. En som webbserver där jag hostar mina största (läs: mest inkomstdrivande) webbsajter. Men jag har även en till VPS med Windows Server 2008 där jag rullar Scrapebox m.m dygnet runt.

Gserp.se

Gserp.se är ett smidigt sätt att hålla koll på dina sajter i Googles SERP (därav GSERP). I skrivande stund är verktyget fortfarande gratis och i beta.

Majesticseo.com

Majestic SEO är enligt mig det bästa verktyget för att hålla koll på inlänkar, domäner, värden m.m. Helt klart ett nödvändigt verktyg.

Squidproxies.com

Squidproxies.com är där jag köper mina Proxies. Det behövs om man arbetar aktivt med olika verktyg. Jag har använder privatpaktet med 10 proxies.

ifttt.com

ifttt.com är perfekt i kombination med de verktyg jag beskriver nedan. På ifttt.com skapar du enkla automatiseringar som sparar mycket tid!

Verktyg jag använder mig av

Med verktyg menar jag egentligen program. Här finns det en rad olika verktyg som jag använder olika ofta.

NinjaPinner

Ett av mina favorit verktyg för Pinterest! Med Ninjapinner kan jag automagiskt följa, like:a, re-pinna m.m direkt till mina boards. Rekommenderas!

NinjaGram

NinjaGram är också ett smidigt verktyg för Instagram. Här kan du mass follow:a, pinga, like:a m.m.

FollowLiker

En bot för Instagram som verkligen kan göra allt! Rekommenderas om du verkligen vill bygga upp din instagram-kanal.

TumbleNinja

Precis som de två ovan nämnda verktygen så finns det en bot till Tumblr också. Här kan du like:a, re-blogga, m.m.

Gramblr

Gramblr är det verktyget jag använder för att ladda upp bilder till Instagram från datorn. Fungerar okej och kostar bara några kronor.

Pinloadr for Pinterest

Pinloadr är det verktyg jag använder mig av för att ladda upp bilder till Pinterest. Fungerar smidigt och du kan enkelt batch uppladda till Pinterest.

Scrapebox

Scrapebox behöver knappast någon introduktion. Känner du inte till Scrapebox eller inte fattar vad det gör – ta reda på det! Det lönar sig snabbt.


Såå – det var några av de tjänster och verktyg jag använder mig av dagligen. Har jag missat något? Let me know!