Plattänger – Del 2

Det har nu gått lite över en månad sedan jag först presenterade min affiliate sajt om plattänger. Så vad har hänt sen senast?

Ändringar
Efter att ha kollat runt på diverse landningssidor och webb-butiker så insåg jag att nästan alla butiker lyfter fram priset. Därför valde jag att sätta priset på produkterna längst ner och lyfta fram dom med färgen röd – som ofta associeras med rabatt/billigt. Jag har också valt att lyfta fram filtreringen genom att sätta den i en blå wrap.

Jag har även lagt till 3 funktioner för att göra det enklare för besökaren att hitta sin produkt. Detta är då 1) Sökfunktion 2) Filtrering på taggar och 3) Stora produktbilder.

Jag hoppas på att detta ska ge besökaren en bättre chans att hitta en produkt som verkligen passar henne/honom. Detta gör det även möjligt för mig att lägga till fler plattänger utan att det ser för konstigt ut.

100 av 100 poäng
Sajten får nu 100 av 100 på sökordet ”plattång” genom det här effektiva verktyget.  Att ha en bra on-page optimering är väldigt viktigt.

Google rank
Här hade jag tänkt att placera en fin graf från gserp men tyvärr blir det inte så då sajten verkar vara straffad av Google. Men jag vill minnas att sajten hoppade från 37 till 8, för att sedan inte vara med på de 200 första resultaten.

Intäkter:
0.

Off-page optimering:
Jag har haft en ganska aggressiv länkstrategi då jag har skaffat mig inlänkar från mina egna relaterade sajter samt 6 externa inlänkar – samt länkkataloger. Detta är troligtvis anledningen till att sajten är straffad.

Vad som ska göras, uppdaterad:
Lägga till fler produkter, ett stort utbud är viktigt.
Hitta mer källor för betyg av produkterna
Off page optimering, dvs inlänkar
Göra en bättre footer, med fler utlänkar.
Validera.
Kontakt formulär, så besökarna kan komma med tips osv.
Länka till stora produktbilder, då design kan vara en utgörande faktor.

Som det ser ut nu så finns det mycket kvar att göra. Jag jobbar även mycket med att optimera koden bakom – då tanken är kunna använda detta script till framtida affiliatesajter.