Min första kampanj via Tailsweep

Jag har under en längre tid haft ett såkallat premium konto på Tailsweep där man får visa CPM/IMP annonser, såkallade fillers. Dessa fillers består av olika banners från olika företag, tänk er en pool från t.e.x tradedoubler med olika annonser i. Beroende på vilken fillers man får godkänd så får man olika storlekar att visa.

Jag har nu fått och levererat min första riktiga kampanj från Tailsweep på Frilla.se. Kampanjen var från Sunsilk och var en såkallad ”King kong” annons som gav 24 i CPM. Varje annons går under en bestämd tid och med ett maxantal visningar. Kunden har även en möjlighet att själv kunna ändra hastigheten för hur ofta annonsen ska visas och även möjligheten att begränsa hur många gånger annonsen ska visas för varje besökare. Dessvärre hade kunden i det här fallet valt att använda sig av båda dessa – vilket gör att det ganska trevliga siffrorna 24 i CPM inte genererar en skyhög inkomst.

Kampanjen är dock inte riktigt slut då det ligger två till perioder då denna annons ska visas igen. Dvs att en annonsör har möjligheten att välja vilka tider annonsen ska visas.

Kampanjen har idagsläget genererar ca 1400 kr och jag tycker tycker det har fungerat riktigt bra. Det här betyder att jag kommer få min första utbetalning från tailsweep, då mina fillers (som ofta ligger på 2-3 kr i CPM) inte hade nått den magiska gränsen på 1500 kr som krävs för utbetalning.

Jag hoppas att fler annonsörer väljer att annonsera på någon av mina sajter då jag tycker det är ett effektivt komplement till adsense och föredrar CPM ersättningsmetoden.

Förövrigt är denna kampanj något som jag anser vara en milstolpe i min onlinekarriär.

Peace.